Trives ved elvebredden

rb_logo

Flere boligområder omtales som Skedsmo kommunes mest attraktive, deriblant Elvegata i Lillestrøm.

Jeg kan godt forstå at Elvegata nevnes som attraktivt, sier Per-Ivar Ekeberg som flyttet til gata like ved turstien og flomvollen på Volla i 2002.

Sentral beliggenhet i Romerikes eneste by, men allikevel barnevennlig, er noen av de viktigste årsakene til områdets popularitet, mener Ekeberg.

rb_trives_ved_elvebredden

Positiv oppgradering

Flere boliger i høyere prisklasser er solgt i Elvegata. Karakteristisk for deler av denne gata er hvitmalte hus i herskapelig stil, de fleste oppført av en lokal utbygger. Ekebergs hjem er et av de første i Lillestrøm-firmaet Riis Bygg AS’ portefølje.

Oppgradering av bygningsmasse er en medvirkende årsak til at Elvegata skiller seg ut som et av Skedsmos mest attraktive boligområder.

-: Flere eiendommer i Elvegata er oppgradert med nye hus. Jeg mener det er en fin måte å fornye et område på, sier han.

Huset som ble revet til fordel for Ekebergs hjem, hadde sett sine beste dager.

-: En i nabolaget fortalte meg at huset som sto på tomta tidligere var blitt flyttet fra Rælingen til Elvegata på slutten av 1940-tallet. Huset ble flyttet om vinteren på en slags slede. Da det ble revet, var det i dårlig forfatning, forteller Ekeberg.

Mange fordeler

Tom-Richard Seim, partner i Privatmegleren i Lillestrøm, er av samme oppfatning som Ekeberg. Barnevennlig beliggenhet sentralt i byen og nyere bebyggelse gjør området attraktivt.

-i Nyere boliger i sentrale områder i Lillestrøm oppnår ofte de høyeste kvadratmeterprisene på Romerike, det samme gjelder enkelte områder i Lørenskog, sier Seim.

– Er Volla mer attraktivt enn Vigernes?

-i Folk som er oppvokst på Vigernes og har gått på Vigernes skole, hevder at Vigernes er best. På Volla er detmotsatt, men det er noe som henger igjen fra gammelt av. Boligkjøpere som ikke har vokst opp i Lillestrøm, mener at Volla og Vigernes har de samme kvalitetene, sier Seim.

Krogsveen-megler Vegard Gran-Andersen forteller at Elvegata er den gata i Lillestrøm som historisk sett kan vise til de høyeste prisene.

-: Elvegata er den gata i Lillestrøm med mest modernisert bebyggelse, og er derfor den gata i Lillestrøm som kan vise til høyest omsetning, sier han.

 

Flere attraktive områder

Videre nevner Tom-Richard Seim Brånåsen, Vardåsen og selve Skedsmokorset som attraktive boligområder i Skedsmo kommune.

-: Nyere boligfelt appellerer ofte til barnefamilier, og eneboliger på spesielt Brånåsen kan oppnå priser opp mot Lillestrøm-nivå. Utsikten fra Brånåsen er noe man ikke får i Lillestrøm, og den setter mange pris på. Man skal ikke undervurdere selve Skedsmokorset, selv om bebyggelsen er eldre, sier han.

Kjeller og Strømmen bør også nevnes.

-: På Kjeller skjer det mye spennende med både boligbygging og næringsutvikling. Kjeller er populært og vil bli enda mer populært i framtiden. Har man det riktige huset på Strømmen, er ikke det mindre attraktivt enn Lillestrøm, sier Seim.

Alltid populært

Ken Døhli, områdesjef i Eiendomsmegler 1, forteller at Volla i Lillestrøm har vært etterspurt i mange år.

-: Volla har alltid vært et attraktivt boligområde. Boligene der pleier å bli solgt etter kort tid og oppnår gode priser. Vigernes er også attraktivt, men Volla oppnår noe høyere priser. Når det gjelder Brånåsen er spesielt den vestvendte delen av boligfeltet attraktivt, den med store eneboliger og flott utsikt. Utviklingen av boligfeltet Brånåsen har bidratt til å øke status på Skedsmokorset, sier Døhli

Leave a Comment