Folk vil bo herskapelig

I løpet av fire år har Riis Bygg bygget i overkant av 30 hus på Nedre Romerike
29.10.06

30 trehus i gammel stil er bygget på Nedre Romerike – om kort tid er sju nye klar til innflytting.

Etter å ha studert trehus bygget på 1930-tallet og eldre har Pål Sindre Amundsen kommet fram til husets form og uttrykk. Stasjonsbygningen i Lillestrøm har også vært til inspirasjon.

– Med å studere gamle trehus i nærområdet og Oslo har jeg prøvd å gjenskape datidens symmetri, harmoni og herskapelige preg. Stasjonsbygningen i Lillestrøm har også dette symmetriske uttrykket og gitt meg inspirasjon, sier Amundsen, eier av Trehusgruppen i Lillestrøm.

I løpet av fire år har firmaet bygget i overkant av 30 slike hus på Nedre Romerike, og de nye eneboligene på Kjeller følger samme tradisjon.

– Her blir det sju varianter av samme hus med enkelte variasjoner tilpasset tomt og område, sier Amundsen, som har sikret seg tomter for halvannet år fram i tid på Nedre Romerike.

Trehusgruppen bygger kun på egne tomter, og oppfører cirka 10 hus hvert år. Eneboligene er bygget i Skedsmo og Lørenskog, og som et prøveprosjekt er det bygget to på Ramstadskogen i Fet kommune med god respons.

Hvor mye Trehusgruppen har i fortjeneste per bolig ønsker ikke Amundsen å røpe, men det skal variere en del avhengig av tomtepris.

Stor interesse

Petter Andre Aure i Aktiv eiendomsmegling har stått for salget av over 20 av boligene, og kan fortelle om stor interesse, raskt salg og at flere er solgt til over prisantydning.

– Selv om dette er boliger i høy prisklasse har jeg ennå til gode å sitte igjen med et hus som er vanskelig å selge. Mange er etter hvert villige til å betale mer for å få alt ferdig og høy standard. Disse husene har god planløsning med to hele etasjer, og fasaden tiltaler mange, sier Aure og legger til at tomtene på cirka 700 kvadratmeter er passe størrelse for travle mennesker. For stadig flere er det viktigere med en fin gårdsplass og romslige terrasser framfor en stor plen foran huset.

Som et eksempel på god mottakelse i markedet forteller megleren om et mindre hus i samme stil på Volla som ble solgt 600.000 kroner over prisantydningen på 5,2 millioner tre dager etter første visning.

100 prosent nøkkelferdig

Husene legges ikke ut for salg før de er hundre prosent innflyttingsklare, og da mener Amundsen ferdig ned til hver minste detalj. Rommene styles før visning, og lite er overlatt til tilfeldighetene.

– Når man tilbyr et nøkkelferdig hus skal kjøper kunne flytte rett inn uten å måtte sparkle, fuge, male, beise, legge plen, plante hekk, asfaltere og legge brostein, sier Amundsen.

– Mange glemmer nok at bare det å sette i stand utearealene ved kjøp av mange kataloghus ofte kan bli kostbart. I enkelte tilfeller må kjøper ut med 200.000-300.000 kroner bare for utearealet, sier Aure.

Det første huset på Kjeller er forventet innflyttingsklart om et par uker, og det siste ved påsketider 2007. Prisantydningen vil ligge på fem millioner kroner og oppover avhengig av tomt og beliggenhet. Boligarealet er cirka 220 kvadratmeter, og samtlige hus har fire soverom.

Utbygger på Kjeller er Riis Bygg med Trehusgruppen som hovedaksjonær.

RB.no, 29.10.06

Les hele artikkelen hos Romerikes Blad her.