Trives ved elvebredden

Ekebergs hjem er et av de første i Lillestrøm-firmaet Riis Bygg AS’ portefølje
12.08.11

Flere boligområder omtales som Skedsmo kommunes mest attraktive, deriblant Elvegata i Lillestrøm.

– Jeg kan godt forstå at Elvegata nevnes som attraktivt, sier Per-Ivar Ekeberg som flyttet til gata like ved turstien og flomvollen på Volla i 2002.

Sentral beliggenhet i Romerikes eneste by, men allikevel barnevennlig, er noen av de viktigste årsakene til områdets popularitet, mener Ekeberg.

Positiv oppgradering

Flere boliger i høyere prisklasser er solgt i Elvegata. Karakteristisk for deler av denne gata er hvitmalte hus i herskapelig stil, de fleste oppført av en lokal utbygger. Ekebergs hjem er et av de første i Lillestrøm-firmaet Riis Bygg AS’ portefølje.

Oppgradering av bygningsmasse er en medvirkende årsak til at Elvegata skiller seg ut som et av Skedsmos mest attraktive boligområder.

– Flere eiendommer i Elvegata er oppgradert med nye hus. Jeg mener det er en fin måte å fornye et område på, sier han.

Huset som ble revet til fordel for Ekebergs hjem, hadde sett sine beste dager.

-En i nabolaget fortalte meg at huset som sto på tomta tidligere var blitt flyttet fra Rælingen til Elvegata på slutten av 1940-tallet. Huset ble flyttet om vinteren på en slags slede. Da det ble revet, var det i dårlig forfatning, forteller Ekeberg.

Mange fordeler

Tom-Richard Seim, partner i Privatmegleren i Lillestrøm, er av samme oppfatning som Ekeberg. Barnevennlig beliggenhet sentralt i byen og nyere bebyggelse gjør området attraktivt.

– Nyere boliger i sentrale områder i Lillestrøm oppnår ofte de høyeste kvadratmeterprisene på Romerike, det samme gjelder enkelte områder i Lørenskog, sier Seim.

– Er Volla mer attraktivt enn Vigernes?

– Folk som er oppvokst på Vigernes og har gått på Vigernes skole, hevder at Vigernes er best. På Volla er detmotsatt, men det er noe som henger igjen fra gammelt av. Boligkjøpere som ikke har vokst opp i Lillestrøm, mener at Volla og Vigernes har de samme kvalitetene, sier Seim.

Krogsveen-megler Vegard Gran-Andersen forteller at Elvegata er den gata i Lillestrøm som historisk sett kan vise til de høyeste prisene.

– Elvegata er den gata i Lillestrøm med mest modernisert bebyggelse, og er derfor den gata i Lillestrøm som kan vise til høyest omsetning, sier han.

RB.no, 12.08.11

Les hele artikkelen hos Romerikes Blad her.