På besøk i Riis-land ved Stilla

Området, som kalles Stilla Hageby består av 13 hus. Kun ett er ikke levert av Riis Bygg.
01.03.18

Du har sikkert lagt merke til dem. Disse hvite, høyreiste, stolte husene som ser så herskapelige ut. De ligner på hverandre, men de er slett ikke helt like. For selvfølgelig er det rom for egne løsninger. Vi snakker om husene fra Riis Bygg.

Stilla Hageby

Størrelsen varierer også og husene blir tilpasset tomten de settes opp på. Hvem er det som velger seg disse elegante husene til like elegante priser? Vi dro på besøk til familien Jåsund-Pedersen. De nærmer seg ett år i egen bolig i Stilla Hageby, ikke langt fra Sørum Fritidsgård.

Det er pizza-kveld og sønnene William og Markus på fem og sju år er i godt hjemmehumør. Mamma Stine forteller om det gode nabomiljøet og pappa Ronny fikser kaffe. Selv om novembermørket har dratt ned rullegardina, skinner familien som ei sol inne. De bor i drømmehjemmet sitt.

– Vi hadde sett på forskjellige hus i et par år. Selv om vi bodde bra på Skedsmokorset, men ønsket oss noe eget og litt større.

Profesjonelle

Ronny forteller at de brukte god tid på å bestemme seg. Og Riis Bygg var med hele veien. Han og kona dro på flere visninger og møter og er ikke i tvil om at de har valgt riktig.

– Firmaet ga et solid inntrykk, hadde mange referansehus og opptrådte profesjonelt fra første møtet til nøkkelen sto i døra, sier Ronny.

Området, som kalles Stilla Hageby består av 13 hus. Kun ett er ikke levert av Riis Bygg. Det hadde kanskje betydd ulykke …?

– Huset er på 250 kvadrat, med fire store soverom, to nydelige bad, deilig vaskerom og en gedigen garderobe med plass til mer enn man trenger, ler Stine.

Kort vei til Lillestrøm og resten av verden

Hun er sykepleier og har sitt virke på Nedre Romerike Legevakt. Ronny er beredskapssjef for Redningsselskapet. Begge sier de bor veldig fint til med hensyn til arbeid. Stine jobber rundt hjørnet, mens Ronny har hele kysten som sitt arbeidsfelt. Og da er det bra med Oslo Lufthavn noen minutter unna.

– Noe av det viktigste for å trives er menneskene rundt. Vi har et veldig godt samhold her i den vesle grenda vår. Sammen med naboene har vi stiftet Stilla Hageby Velforening. Vi skal jo bo her sammen i mange år og må sørge for at alle har det bra, forklarer Stine ivrig med stavangerstemmen sin.

Lokal zoo

Markus på sju begynte på Vigernes skole lenge før de flyttet inn, mens William fremdeles går i barnehagen på Skedsmokorset. Gutta setter også pris på at Sørum Fritidsgård med alle dyrene nesten er naboer. Familien bruker også Oksefjellet til å temme litt av energien, samt friidrettsbanen i Lillestrøm Idrettspark. I tillegg har de en felles lekeplass som blir mye brukt.

– I høstferien padlet vi i Stilla. Der kommer vi også til å fiske, røper Ronny. Gutta nikker.

– Flere bør få sjansen

Både Stine og Ronny har et lite hjertesukk:
– Om kommunene hadde klart å frigjøre flere tomter, så ville mange flere familier fått oppleve Riis-komforten. Så vi får se hva fremtiden bringer.

Enn så lenge blir det første jul i eget hus før våren kommer med sine lyse lovnader. Snart inviterer sommeren til grilling og dans på terrassen, som er stor nok til å romme både et danseband og hundrevis av ivrige danseføtter. Og til høsten begynner William på skolen.

Riis-land er en del av 
paradiset …

Artikkel hentet fra Lillestrøm Magasinet
Foto: Charlotte Weigård / Designo
Tekst: Morten R. Gray