Drømmehuset på Volla

Ja, takstmannen var jo ute etter å finne feil den dagen, men fant ingenting
29.11.18

Riis-hus har blitt et eget begrep. Når til og med konfirmanter sier i sin tale at de skal ha en utdannelse, jobb og spare opp til et Riis-hus, forstår du hvilke spor Riis Bygg har satt i folkesjela i Lillestrøm og omegn. Sara, Stian og lille Mikael åpner dørene og inviterer oss inn i sjelen til disse majestetiske byggene.

– Det begynte med at vi gikk på turer rundt i Lillestrøm. Vi hadde fått øye på et stort og flott hus som skilte seg ut fra alle andre, forteller Sara Aalykke entusiastisk.

Kort vei fra drøm til nytt hus

Hun og mannen Stian Aalykke begynte å drømme mens de gikk på hustitting. Jeg bodde i Nydalen på den tiden, sier Stian. – Sara bodde i Kanalveien her i byen og ville ha meg til Lillestrøm. Bare om vi finner drømmehuset, sa jeg. En dag stoppet de opp ved ett av husene fra Riis Bygg og bestemte seg der og da: Et slikt hus skulle de ha. Og da tok det ikke lang tid fra drøm til virkelighet. Vi ville ha et hus nærme sentrum, med kort vei til tog, kultursenter, helsebygg, restauranter og et ekte byliv, forklarer Sara.

Ikke lang tid …

De fant fram til hjemme­siden til Riis Bygg og så at de hadde kjøpt tomta til gamle bankmann Leif Tangen. Her skulle de føre opp to Riis-­hus. Sara og Stian ville ha det ene. De brukte ikke lang tid på å bestemme seg, for de hadde jo allerede «flyttet inn» i sitt nye Riis-­hus i drømme. Det var perfekt å få være med på byggeprosessen, sier Stian. – Da kunne vi få bestemme og ønske oss små­ detaljer. Vi fikk det vi ønsket av kjøkkenløsninger, bad, iser og en rekke viktige ting som vi lot oss inspirere av på omvisning i andre Riis-­hus.

Ingen protester – ingen problemer

Riis Bygg var med dem hele tiden, sier ekteparet fornøyd – og de var slett ikke vanskelige å ha med å gjøre. De fikk senket ned jacuzzibadet ute på terrassen uten protester og fikk bredere lister i taket. Ingen problemer.Vi ønsket også åpent kjøkken, men ombestemte oss. Heller ikke det bød på proble­mer, smiler Sara. Grunnmur og hus ble satt opp på rekordtid. Fire soverom, to bad, gjestetoalett, stue oppe og nede, matbod, vaskerom og walk in closet. Vi så drømmen vokse mer og mer for hver dag. Da takstmannen kom på befaring etter at vi hadde tatt over huset, var han helt i 100 og sa han noe som imponerte oss, røper Sara.

Takstmann i 100

Takstmannen måtte innrømme at han aldri hadde opplevd noe sånt. Ingenting å sette takst­fingeren på. Her var det perfeksjon fra ende til annen. Ja, takstmannen var jo ute etter å finne feil den dagen, men fant ingenting. Drømme­huset vårt var rett og slett perfekt, sier Stian. Sara og Stian setter stor pris på endringsviljen hos Riis Bygg. De forandret på plasseringen av peisen og gjorde vaskerommet mindre. De kjente hele tiden at de var med på å designe sitt eget hus.

Uforstyrret del

Vi har to terrasser, den ene litt større enn standard. Det ene badet har badekar og så fikk vi satt inn en skyvedør oppe mellom stua og vår seksjon, forklarer Sara. Drømmedagen for Sara og Stian er et hus fylt med familie og venner. Egg med røkelaks og varme rundstykker til frokost. En dag fylt med god mat og masse latter rundt spisebordet på kjøkkenet.

Glaner og tar bilder

Huset er på 206 kvadrat, noe trioen på Volla mener er perfekt størrelse. Innlednings­vis nevnte vi at Sara og Stian kikket rundt på mange Riis­-hus før de fikk bestemt seg. Nå er det de som er gjenstand for oppmerksomhet. Ja, ler Sara. Folk stopper, tar bilder og glaner. 

Sånn er det vel når man har bygd drømmehuset på Volla …

 
Artikkel hentet fra Lillestrøm Magasinet 27.11.2018
Foto: Charlotte Weigård / Designo
Tekst: Morten R. Gray